Lifestyle
Dodaj komentarz

Tasty!

Podczas każdej podróży niemal tyle samo czasu co zwiedzanie zajmuje nam odwiedzanie knajpek i smakowanie lokalnych – i nie tylko – przysmaków. Oczywiście, będąc we Włoszech nie sposób nie spróbować pizzy, we Francji – ślimaków czy foie gras… ponad wszystko jednak uwielbiamy owoce morza i ryby! I wszelkiego rodzaju słodkości 🙂 Tak! Jesteśmy ogromnymi łasuchami! 🙂

IMG_2942Spaghetti z vongolami z sosem na bazie: oliwy, wina, czosnku i pietruszki (Liguria, Camogli)

IMG_3359Dorsz na pure z groszku w sosie grzybowo-sojowym (Menerbes)

IMG_3126Pierś z kurczaka w sosie grzybowym na pure ziemniaczanym (Avignon)

IMG_2685Przegrzebki podane na orientalny sposób (Lizbona)

IMG_2944Pasta z suszonymi pomidorami i kurkami (Cap Ferrat)

IMG_3320Okoń morski w sosie marchwiowym z foie gras (Aix-en-Provence)

IMG_2234Grillowane sardynki (Sagres)

DSC_2333Przegrzebki w sosie na bazie mleka kokosowego (Vence)

IMG_4322Tatar z łososia  (Prowansja)

IMG_1007Sandacz z owocami morza (Arles)

DSC_2335Risotto barwione sepią z okoniem morskim (Lazurowe Wybrzeże)

DSC_2732Świeże ostrygi (Nicea)

IMG_4306Truskawki z lodami waniliowymi i karmelowym ciastkiem (St. Remy)

IMG_2688Polędwica w sosie z pora (Lagos)

IMG_4062Mule w śmietanie (Saint Tropez)

IMG_1274Espresso  (Paryż)

DSC_4724Sernik z syropem brzoskwiniowym (Istambuł)

DSC_0308Tempura i udon (Kyoto)

DSC_3776Gazpacho z grzanką (Marsylia)

This entry was posted in: Lifestyle

- autor:

Tastytrip trips big and small / tasty snacks / (extra)ordinary life

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

w

Connecting to %s