Foodie, Lifestyle, Polska
Dodaj komentarz

Spotkanie z Michelinem

Na dwa dni przed galą World of Masters odnaleźliśmy w naszej skrzynce zaproszenie na event – nie wahaliśmy się ani chwili; dwie gwiazdki Michelin w jednej kuchni wystarczajaco kusiły!

W Zamku Topacz mieliśmy okazję spróbować 7-daniowego degustacyjnego menu stworzonego przez dwóch gwiazdkowych szefów kuchni – Andreę Camastra (Senses, Warszawa) oraz Andreę Berton (Ristorante Berton, Mediolan), a także Rafała Borysa, szefa kuchni w hotelowej restauracji Zamku Topacz. Wśród popisowych dań znalazły się parmezanowe „praliny” z bakłażanem, szafranowe risotto, przegrzebki, troć czy panna cotta z migdałami.

Wroclaw_Topacz_World of masters_foodie (2 of 4)Wroclaw_Topacz_World of masters_foodie (5 of 15)Wroclaw_Topacz_World of masters_foodie (4 of 4)Ponadto, podczas eventu 3 szefów kuchni z warszawskich restauracji (Ale Wino, Nolita, Rozbrat 20) zaserwowało swoje konkursowe risotta – risotto z wędzoną cytryną, selerem i ośmiornicą zagwarantowało Michałowi Wierzbie z Rozbrat 20 staż u Andrei Bertona w Mediolanie.

Wroclaw_Topacz_World of masters_foodie (3 of 4)Było pysznie!

Po kulinarnych wieczornych doznaniach i lekkim śniadaniu kolejnego dnia, nie odmówiliśmy sobie spacerów po uliczkach Wrocławia.

Wroclaw_Topacz_World of masters_foodie (13 of 15)1Wroclaw_Topacz_World of masters_foodie (14 of 15)Wroclaw_Topacz_World of masters_foodie (15 of 15)Wroclaw_Topacz_World of masters_foodie (1 of 4)Wroclaw_Topacz_World of masters_foodie (7 of 15)Wroclaw_Topacz_World of masters_foodie (10 of 15)

 

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s